Snídaně a svačiny




Snídaně



Snídaně je nejen základ, ale i potěšení, které nám udělá radost na celý den. Dobré vyspání stojí za snídani, praví české přísloví. Ovšem za snídaní stojíme hlavně my. Naše zdraví, energie, radost i nálada.


Přichystat si pestrou snídani, v klidu ji vychutnat a užívat si ráno, to je ten správný směr. Stačí třeba střídat bohatýrské teplé snídaně se sladkými anebo zdravými, plnými ovoce a zeleniny. Když se řekne snídaně na vidličku, první, co nás napadne budou vejce v různém provedení. Míchaná, sázená nebo připravená jako omeleta. Vajíčka jsou dokonalé snídaňové jídlo, které dokáže nejen zasytit, ale i dodat tělu potřebné bílkoviny. Receptů, ale i nápadů, jak připravit vejce, naleznete v mnoha světových kuchyních dost a dost.




Svačiny



Přepadá vás malý hlad mezi hlavními jídly a nebo přemýšlíte, co zabalit školákovi s sebou do školy? Dochází vám inspirace? Naprosto vám rozumíme, příprava svačiny je totiž trochu náročná disciplína. Rohlík s máslem a šunkou je sice bezva, ale několik dní za sebou už by to byla pořádná nuda. Pomůžeme vám, podívejte se na naše recepty a inspirujte se na každý den.


Ideální je, abychom my i naše děti snědli za den alespoň pět menších porcí jídla. Tím se rovnoměrně rozkládá příjem energie a naše těla, pak nemají potřebu si část energie ukládat do zásoby jako tuk. Pokud nebudeme jíst pravidelně, ale třeba jen dvakrát denně, naučí se náš organismus vytvářet si zásoby na horší časy.

© 2009 - 2024 Kucharka.vtipalek.net